De een z’n dood is een ander z’n brood .

Niet enkel de adult-industrie profiteert van de huidige angst die er momenteel heerst, ook filmstudio’s gespecialiseerd in C-films willen hun graantje meepikken. De timing is allesbehalve gepast, daar er dagelijks nog duizenden mensen bezwijken aan het virus, maar daar trekt Full Moon Pictures zich weinig van aan.

Ze hebben in een mum van tijd een horrorfilm geproduceerd met een budget dat amper het loon overstijgt van een zorgverlener. De film moet het dan ook hebben van de titel en de niet zo subtiele poster. Alles wat nodig is komt terug in het verhaal: mondmaskers, wc-papier, desinfecterende handgel, uitgebluste verpleegsters en natuurlijk het corona-virus dat voor de gelegenheid haar slachtoffers transformeert in zombies. Degelijk acteerwerk en een smaakvolle productie zijn net zoals de schappen in de supermarkt: leeg.

Er is echter een ‘maar’. Je zou het niet verwachten van de studio die ook verantwoordelijk is voor Puppet Master vs. Demonic ToysThe Dead Hate the Living en Gingerdead Man 2: Passion of the Crust …maar hun film Corona Zombies bevat wel degelijk een onderliggende politieke boodschap.

De virusuitbraak in het plot is namelijk vooral de schuld van overheidsinstanties die te laat reageren. Waar hebben we die kritiek nu toch eerder gehoord?

Deze horrorfilm verschijnt al op 10 april op verschillende streamingsites in Amerika. Hopelijk is hij tegen dan al niet achterhaald en is de situatie niet nog meer geëscaleerd. 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."