Nederlandse zangeres bereikt haar publiek via YouTube.

Davina Michelle geeft vier optredens in een leeg Rotterdam Ahoy. De eerste show van Davina’s miniconcertreeks, met gastoptredens van rapper Snelle en de band DI-RECT, heeft ondertussen online al bijna 3 miljoen views opgeleverd. Op Spottify is het nummer ’17 miljoen mensen’ al 2,5 miljoen keer gestreamed.

Davina Michelle begon haar carrière op Youtube, waar ze wekelijks een cover van een Engelstalig nummer plaatste. In augustus 2017 zong ze het nummer What About Us van de Amerikaanse zangeres P!nk. Een maand later noemde de Amerikaanse zangeres in het tijdschrift Glamour de cover geweldig en zei ze onder andere: “That’s better than I will ever sound”.

Met zo’n adelbrief kon het succes niet uitblijven. In augustus 2019 was de video vijftien miljoen keer bekeken en had haar eigen kanaal meer dan 700.000 abonnees. Vanaf toen ging ze de ene hit na de andere scoren en verbrak ze in Nederland alle Top 40 records.

In ons land werd ze bekend met ‘Hoe het danst’, dat ze zong met Marco Borsato en Armin van Buuren. Davina beschikt over een buitenaards mooie stem en wil die gebruiken om wat te doen voor mensen die het in deze coronatijd moeilijk hebben. “Juist in deze tijd merk je dat muziek heel erg verbindt. Heel veel mensen zitten nu alleen thuis en mogen niet direct fysiek contact hebben en gaan zich daardoor waarschijnlijk heel erg eenzaam voelen”, zegt Davina. “Wat we met het concert uitstralen, is dat we er wel wat van kunnen maken, als we het maar met zijn allen doen.”