Vroeger gingen mensen vooral op reis om nieuwe plekken, culturen en gerechten te ontdekken, maar tegenwoordig ook vooral om ermee uit te pakken op social media.

Er worden dagelijks duizenden, euh jaloersmakende foto’s op Instagram geplaatst van trips naar prachtige plekken. Maar welke steden zijn het meest ‘Instagrammable’ van allemaal? HomeToGo zocht dit uit en maakte een selectie van de honderd meest bezochte Europese steden.

Met in totaal bijna 120 miljoen hashtags is Londen de absolute favoriet op Instagram. Niet zo moeilijk ook, want de Engelse hoofdstad zit vol met fotogenieke bezienswaardigheden, zoals de London Eye (2,8 miljoen tags), Buckingham Palace (1 miljoen tags) en de Big Ben (3 miljoen tags).

Op de tweede plaats staat de stad van zowel de liefde als het licht: Parijs. Een bezoekje aan Parijs werd ruim 100 miljoen keer gedeeld op Instagram. Op de derde plaats staat Barcelona, met ruim 47 miljoen tags.

De eerste Belgische stad vinden we terug op de negentiende plek. Brussel werd in totaal meer dan 5,5 miljoen keer op Instagram getagd, met het Atomium als meest vastgelegde bezienswaardigheid (meer dan 318.000 tags).

HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen, baseerde zich voor onderstaande top tien op de honderd meest geboekte steden op HomeToGo. Bij al deze steden werd er gekeken naar het aantal hashtags op Instagram.

1. Londen - 119.900.000 tags

Image 1 of 10

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.