Bowmore komt uit het Gaelic en betekent ‘grote bocht’, duidelijk verwijzend naar de ligging in een bocht van het Loch Indaal op Islay. 

Het is de drukst bezochte distilleerderij van Schotland. Het was ook een van de eerste distillateurs die zijn whisky’s wereldwijd als single malt whisky ging aanbieden. Bowmore whisky heeft door de jaren heen dus een trouwe schare aan fans verworven, en iedereen mag zich gelukkig prijzen om samen met hen een partnerschap aan te gaan.

Vraag maar aan Amazon. Zij hebben de exclusieve rechten gekregen om The 19-year Old te distribueren. De nieuwste whisky van Bowmore is negentien jaar lang gerijpt in speciale vaten van Frans eikenhout en de smaak bevat subtiele tinten van gekarameliseerde appel, honing en licht gerookt hout. De echte kenners proeven ook wellicht nog de smaken van toffee, wilde honing en exotische kruiden erbij.

De flessen van zeventig centiliter beschikken over een alcohol percentage van ruim achtenveertig procent hebben en zijn dus enkel via Amazon te bestellen voor ongeveer 150 euro. Zij die interesse tonen, raden we aan niet te lang te wachten aangezien er maar 4.500 flessen beschikbaar zijn.

Beleef de feestdagen dus in stijl – en vergeet bijhorende kersttrui niet.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."