De villa waar Amerika’s meest beruchte maffiabaas stierf, staat te koop. Voor slechts twaalf miljoen euro kan ze de uwe worden.

Naar verluidt vluchtte Capone in 1929 naar deze villa in Florida, tijdens de Valentine’s Day Massacre in Chicago. Capone zou de opdracht hebben gegeven om zeven mannen in koelen bloede te vermoorden. De politie heeft nooit kunnen aantonen dat hij verantwoordelijk was voor de bloederige aanslag. De beruchte woning van elfduizend vierkante meter ligt op het kunstmatige Palm Island in Miami Beach en kijkt uit over Biscayne Bay. Het huis heeft zeven slaapkamers, vijf badkamers, een zwembad en een indrukwekkend uitzicht.

De villa werd in 1922 gebouwd en zes jaar later kocht de crimineel het pand voor ruim 32.000 euro, op naam van zijn vrouw. Veel tijd heeft hij er niet doorgebracht, want  in 1931 werd hij veroordeeld tot elf jaar celstraf. In 1939 werd Capone vrijgelaten en trok hij zich terug in de villa. Van zijn maffiaorganisatie bleef toen niets meer over. Al Capone overleed in 1947 in de woonst.

Tom Hardy speelt binnenkort Al Capone in een nieuwe gangsterfilm over de laatste levensjaren van de maffiabaas. In de film zien we hoe hij er aan toe is nadat hij jaren in de gevangenis doorbracht. Er komen steeds meer gewelddadige herinneringen terug. De kans is dan ook zeer groot dat  u er de komende maanden een filmploeg tegen het lijf loopt . Voor meer informatie kunt u hier terecht.

1

Image 1 of 10