Het botert niet tussen een oude generatie van Star Wars-fans en Lucas Studios.

De meest recente The Rise of Skywalker mag dan de kaap van een miljard dollar bereikt hebben, het is steeds nog ‘maar’ de helft van The Force Awakens die maar liefst twee miljard binnen rijfde. Om maar te zwijgen van Solo: A Star Wars Story die volledig flopte.

De redenen zijn eindeloos: door de jaren heen spant het Marvel Cinematic Universe de kroon als het aankomt op enorme blockbusters en de avonturen in een galaxy far, far away weten niet meer iedereen te plezieren.

Zo zijn vooral de oudere fans niet te spreken over hoe hun held Luke Skywalker werd voorgesteld als een oude verbitterde man in The Last Jedi. Hij was laf, griezelig, arrogant en gewoonweg irritant. Kortom: slechts een schim van de nobele, heldhaftige Jedi die George Lucas introduceerde in 1977.

Kwatongen beweren dat het vernederen van ouwe Luke een bewuste strategie was van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy. Volgens fans probeert ze haar feministische agenda te verwerken in de Star Wars-films en zet ze liever de vrouwelijke personages in de schijnwerpers.

Misschien dat Kennedy, Rian Johnson en JJ Abrams eens de klassiekers terug moeten opzoeken en uitpluizen wat deze trilogie zo geweldig maakte. Een magnifiek ruimte-epos met intriges, interessante plotwendingen en een cast waar de chemie onderling vonken geeft. Zonder politieke bijbedoelingen en de neiging om de fans te betuttelen.

Onderstaande gemoderniseerde trailers doen ons alvast hunkeren naar dergelijke verhalen.

These are the trailers you are looking for.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."