Siegfried Bracke haalt uit naar de politiek, ook naar zijn eigen partij N-VA.

Bracke vindt de politieke situatie van vandaag beschamend. In een opiniestuk op Doorbraak.be zegt hij dat “de politieke ontreddering en radeloosheid” totaal zijn. Ook zijn eigen partij N-VA doet volgens Bracke aan “politieke zelfdestructie” door zich bezig te houden met “tactiekjes, strategietjes en spelletjes.”

Met dit ‘groot gelijk’ was Bracke misschien beter wat vroeger afgekomen, dan was hij nu niet noodgedwongen met politiek pensioen. Jammer dat politici in de spreekwoordelijke pap gaan roeren als ze er geen vinger meer in hebben.

Bracke liep geen onbesproken parcours. In 2010 kondigde hij aan dat hij stopte als VRT-journalist en ging hij de Oost-Vlaamse kamerlijst van de N-VA trekken. Daarvoor moest hij zelfs zijn onderbroeken tonen aan een agent, die daarmee moest overtuigd worden dat Bracke wel degelijk van Mol naar Gent was verhuisd. Zijn ambitie om burgemeester van Gent te worden, kon hij echter nooit waarmaken.  Bracke zou altijd aan de zijlijn geparkeerd worden, ook in het parlement waar hij als voorzitter het politieke verkeer mocht gaan regelen.

In 2017 vond hij het nodig om twee Gentse schepenen ervan te beschuldigen dat ze riante vergoedingen opstreken als bestuurders van Publiart. Deze slag onder de politieke gordel kwam als een boomerang terug, toen bleek dat Bracke zelf bijkluste bij Telenet. Die schade is hij nooit te boven gekomen. Bracke werd op 26 mei niet meer verkozen.

Van aan de zijlijn wil Bracke nu de politici nu een geweten schoppen. De media deugen overigens ook niet volgens Bracke.

Misschien dat er wel ergens iemand naar hem luistert.