Asielzoekers moeten zich buiten op de bank ook eens kunnen neervleien, maar een houten bank van IKEA is blijkbaar niet goed genoeg.

Een maand geleden deed Fedasil een offerte-aanvraag. Voor Fedasil Kapellen waren ze op zoek naar zitmeubelen voor buiten. Niet zomaar de eerste de beste bank. Hun vraag was erg gedetailleerd.

Het moesten banken zijn van het type BDLove, van de designer Ross Lovegrove. Die zijn er in verschillende kleuren, en de ene kleur kost al wat meer dan de andere. Een speciale kleur blauw hoort bij de duurste, en het was toch net deze kleur die Fedasil wil zeker!

Dries Van Langenhove stelde op 5 april volgende vraag aan Maggie De Block:

Geachte mevrouw minister De Block,

In een offerteaanvraag met referentie 2020 0802 plaatst Fedasil een bestelling voor designmeubelen die zijn bedoeld voor het asielzoekerscentrum in Kapellen. De meubelen zijn van het type BDLove van de designer Ross Lovegrove. Deze meubelen zijn op zich al zeer duur, maar Fedasil doet er nog een schepje bovenop door de meubelen te bestellen in een speciale kleur blauw met een stof die zorgt voor een “satijnachtige glans”, waar volgens de catalogus extra voor moet worden betaald.

1) De beschrijving van deze meubelen in de offerte is uiterst specifiek. Het lijkt alsof de geprefereerde leverancier deze offerte mee heeft opgesteld. Is dit volgens u een correcte werkwijze?

2) Heeft een asielzoekerscentrum volgens u nood aan dure designmeubelen? Kan dit geld elders niet beter worden gespendeerd?

Dries Van Langenhove
Volksvertegenwoordiger

Een vraag waarop hij tot op heden geen antwoord kreeg. Daarom dat hij ze vandaag in de Commissie Binnenlandse Zaken nog eens zal stellen.

De kans is klein dat hij ook antwoord zal krijgen. Toen hij een maand geleden vroeg hoe het nu eigenlijk zat met de mondmaskers, kreeg Dries daar ook nooit antwoord op.

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.