De boeren stelen momenteel volop de aandacht in de Nederlandse media.

Ze demonstreren vooral tegen de nieuwe stikstofregels en omdat ze vinden dat er een te negatief beeld heerst van hun beroep in de media en politiek. Een ruime meerderheid van de Nederlanders steunt trouwens hun actie. 80 procent van de Nederlanders wil best langzamer rijden als dat betekent dat boeren hun bedrijf niet hoeven te sluiten. En maar liefst 91 procent vindt dat boeren meer waardering verdienen voor hun rol in de Nederlandse voedselvoorziening.

We vinden dat de Nederlandse boeren ook meer in de kijker moeten staan, vooral de dames op het platteland.

Want onderstaande meiden lijken wel covermodellen van ons eigenste online magazine, maar niets is minder waar. Het zijn beeldschone boerinnen die je, zo zegt de organisatie, nooit in de bladen of modeshows zult zien. Dit jaar hadden zich maar liefst 400 boerendochters aangemeld, waaronder ook een Vlaamse boerin. Wie, wat, waar en verdere info geven de makers van de Boerinnenkalender pas later vrij.

De voornaamste reden achter deze kalender? Te veel ammoniakuitstoot, onacceptabele werkwijzen, landbouwmachines die nesten vernielen, strenge politieke regelgevingen en dierenleed. Veel meiden van het platteland willen komaf maken met de negatieve berichtgevingen voor en over de agrarische sector. Ze hopen met deze kalender dit doel te bereiken. Hieronder alvast een kleine sneak preview.

De kalender zelf is online te bestellen voor 14,95 euro.

We weten niet hoe met jou zit, maar we hebben opeens enorme trek in een glas melk.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."