Corona-gekker wordt het niet.

De hele wereld is corona-gek aan het worden. Duizenden besmettingen per dag, ziekenhuizen die overvol liggen (of toch niet), een Karel De Gucht die nationaal verkondigt dat, al wie dezer dagen een snotneus heeft, corona opliep omdat er helemaal geen griep is momenteel – terwijl er op de website van Sciensano lezen dat er wel seizoensgriep is…

Er is een deel van de bevolking die zo snel mogelijk weer in lockdown wil, en er is een deel van de bevolking die van oordeel is dat er kunstmatig een en ander opgeklopt wordt, om redenen te hebben om weer in lockdown te gaan.

En dan is er ook nog iets met de corona-app. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken liet al weten dat-ie de app niet gaat installeren, omdat hij geen vertrouwen heeft in de Belgische Staat. Vanuit de linkerhoek kreeg hij een stormwind langs voren, dat was te verwachten natuurlijk.

Maar ook in Nederland willen ze de bevolking opsolferen met een corona-app. Ene Leon Tindemans ziet daar wel brood in.

“Welkom bij mijn nieuwe bedrijf Coronasluiter.nl”, aldus de Nederlander. “Veel ondernemers hebben het lastig. Ook ik zag mijn omzet verdampen, daarom heb ik dit bedacht.”

“De corona-app biedt een interessante kans voor ondernemers. Wij zijn er als Corona Sluiter in geslaagd om bij coronapatiënten hun telefoon af te nemen. Die telefoon koppelen wij vervolgens aan een netwerk van telefoons.”

“Die telefoons stellen wij ter beschikking aan bedrijven die hun concurrent willen sluiten. Heb je een concurrent die je behoorlijk dwars zit, dan gaat één van onze medewerkers met een besmette corona-app richting jouw concurrent, gaat daar een uurtje rondjes lopen in het bedrijf en meldt zich als gast, zodat iedereen een melding op zijn telefoon krijgt dat er een coronapatiënt in de buurt is geweest.”

“Dan gaan die mensen zich natuurlijk laten testen. We weten dat de PCR-testen een foutmarge hebben. Er is dus een hoge kans dat er mensen vals positief worden getest. Deze vals positieve mensen raken vervolgens in paniek, en zullen in quarantaine gaan.”

“Als gevolg zal ook de werkgever het bedrijf tien dagen moeten platleggen. Dit is voor jou een fantastisch middel om je concurrent uit te schakelen.”

“Heb je dus een restaurant, een horecazaak of een logistiek bedrijf, en je denkt ‘ik ben het wel zat met mijn concurrent’, neem dan contact met ons op.”

“Voor slechts een paar honderd euro zorgen we ervoor dat jouw concurrent tien dagen lang zijn bedrijf kan sluiten. Een ideale kans voor jou om zijn klanten over te nemen, om te laten zien dat jij er wél bent.”

‘t Is natuurlijk allemaal maar om te lachen. Maar Leon Tindemans wil alleen maar aantonen wat er allemaal mogelijk zou zijn met de app…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.