Af en toe een tv-marathon organiseren, kan geen kwaad.

Maar wanneer je dag in, dag uit voor het scherm ligt, heeft dat toch wel gevolgen voor de gezondheid. Je krijgt bijvoorbeeld last van de ogen omdat je niet voldoende knippert tijdens het televisiekijken. Kinderen kunnen daar zelfs bijziend van worden. Passief in de zetel hangen is evenmin bevorderlijk voor het aantal calorieën dat je dagelijks zou moeten verbranden. Maar dat is niet alles. Meer dan twintig uur per week tv kijken kan ervoor zorgen dat je nog maar de helft van sperma produceert.

Om de gekweekte vetrolletjes van al dat bingewatchen te doen verdwijnen, bedacht uitvinder Ronan Byrne de Cycflix.  Een hometrainer aangesloten op de laptop. Zodra de software van mening is dat je niet hard genoeg trapt, straft die jou door je favoriete Netflix-serie op pauze te zetten. Het fietstempo is zelf in te stellen, alsook de rustmomenten en het aantal sets. De fiets kan ook geïntegreerd worden in andere streamingdiensten.

De fiets is (nog) niet te koop, maar Byrne heeft wel een volledige handleiding van hoe zelf eentje in elkaar te steken online geplaatst.

Klinkt geniaal? Is het ook. Wie weet, heb je straks de gespierdste benen van het dorp na een seizoen van The Witcher.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."