Bumble, Happ’n, Twoo, Tinder… zie je door het bos de datingapps niet meer?

Wel, met de app Timber zou dat geen probleem meer mogen zijn. Als je voor bomenknuffelaar wordt uitgemaakt, kun je dat heel negatief opvatten maar ook de positieve kant ervan inzien. Je bent namelijk niet zomaar een knuffelaar, daar heb je wel iets voor moeten doen. Verbinding maken met een levend organisme is ervoor nodig geweest en de meeste mensen zijn deze vaardigheid niet machtig.

Voor zij die nog meer hun liefde willen uiten voor deze gewortelde zuurstofmakers dan alleen maar op donderdag meestappen in de klimaatbetoging, heeft het Zweedse en ’s werelds grootste producent van tuinmachines en gereedschappen Husqvarna een dating-app ontwikkeld. Net zoals bij Tinder, moet je links en rechts swipen om iemand te aanvaarden of te weigeren. Echter die ‘iemand’ is in dit geval een boom. Dit kan een boom zijn van eender welke soort in eender welk land. Elk boomprofiel toont de ouderdom, locatie en een grappige woordspeling. Zo staat er bij een 650-jarige oude Californische Redwood de tekst “Size does matter” en bij een 80-jarige oude Canadese Esdoorn “You won’t find anyone sweeter than me”.

De app zal gebruikers met dezelfde boominteresses matchen met elkaar. Daarna is het zelfs mogelijk om plant-achtige emojis naar elkaar te sturen. Wie weet vinden de Calvo’s van deze wereld hier de liefde van hun leven, tenzij deze dames op zoek zijn naar een boom van een vent.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."