De doemdenkers zaten ernaast: coronavaccin wordt gratis en vrijwillig

Het wonder is geschied: het toekomstige vaccin tegen covid-19 zal geen verplichte kost zijn. Bovendien is het ook volledig gratis. 

De ministers van Volksgezondheid kwamen de afgelopen maanden vaak met een sterk staaltje betwistbaar management op de proppen, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het uiteindelijke vaccin zal gratis en vrijblijvend aangeboden worden. Met deze strategie wil de regering 70 procent van de bevolking het wondermiddel toedienen. 

Daarnaast namen de bevoegde ministers enkele nieuwe maatregelen: op basis van wetenschappelijke adviezen zullen de prioritaire doelgroepen worden bepaald, alsook de oprichting van een nieuwe taskforce om het vaccinatieprogramma in goede banen te leiden. Sciensano en het geneesmiddelenagentschap (FAGG) zullen bovendien een surveillanceplan uitwerken om de kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid van het vaccin goed te kunnen opvolgen. To take or not to take, that’s the question.  

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More