Jordan Belfort vreest het ergste voor Bitcoin.

Leonardo di Caprio vertolkt in The Wolf of Wall Street de rol van beursgoeroe Jordan Belfort. De voormalige effectenmakelaar en fraudeur – die nog steeds 100 miljoen dollar in het krijt staat bij zijn slachtoffers – gaat tegenwoordig door het leven als motivatiespreker.

Nu cryptomunten de wereld aan het veroveren zijn, deelt de 55-jarige Amerikaan zijn bedenkingen. Volgens hem is Bitcoin een gigantische scam en duurt het niet lang meer vooraleer de Bitcoin-bubbel barst. “Ik vind het levensgevaarlijk dat zoveel mensen Bitcoin beschouwen als dé ideale investering. Het is overduidelijk een bubbel die op barsten staat. De waarde van Bitcoin zal nog een tijdje blijven stijgen, maar vroeg of laat crasht het genadeloos. Dat is bijna een zekerheid. Gedisciplineerde mensen kunnen daar op korte termijn geld meer verdienen, maar zit in de natuur van de mens om er steeds meer en meer geld aan te willen verdienen”, waarschuwt hij.

Bovendien kan de Bitcoin-markt makkelijk gemanipuleerd worden. “90 procent van de Bitcoin-beleggers hebben geen slechte bedoelingen, maar die overige tien procent wel, en daar schuilt het gevaar”, besluit hij.