Het zit de Vin Diesel niet mee.

Hij wil niks liever dan ook eens buiten de Fast & Furious-reeks een andere hit scoren. The Last Witch Hunter en xXx: Return of Xander Cage waren geen echte hoogvliegers aan de box office. Dus hoopte hij hoge ogen te gooien met de comic book-verfilming van Bloodshot.

Het plot doet ons denken aan Universal Soldier met onze Jean-Claude Van Damme in de hoofdrol, maar aangepast aan de moderne technologie: na een fatale missie wordt een soldaat opgelapt en voorzien van nano-technologie. Hierdoor kan hij supersnel genezen en nemen kracht en snelheid toe, maar deze aanpassing heeft ook zijn nadelen. Zo worden zijn herinneringen gemanipuleerd om hem als wapen te kunnen gebruiken. Wanneer Bloodshot hier achter komt, keert hij zich tegen de organisatie die hem gecreëerd heeft.

Diesel hoopte op een groot succes, maar de film was welgeteld één week in de zalen toen alle bioscopen genoodzaakt waren om de deuren te sluiten vanwege een pandemie die nu de ronde doet. Maar een week tijd is genoeg om illegale kopieën van de film te doen circuleren op het internet, dus had de filmstudio geen andere keuze om Bloodshot al digitaal vrij te geven.

Leuk voor de filmliefhebber daar wandelen, zelfbevlekking en bingewatchen tegenwoordig onze enige opties zijn.

Heb je twijfels of de actiefilm je zuurverdiende eurootjes waard, check dan hier beneden de eerste negen minuten van de film en beslis zelf of je wil verder kijken.

En wees gerust, Vin heeft deze keer meer tekst gekregen dan alleen maar ‘I am Groot’.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."