De filosofe in Lynn Wesenbeek

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

In 1996 wil het productiehuis Kladaradatsch! de roman ‘De terugkeer van Bonanza’ van Herman Brusselmans verfilmen.

Kladaradatsch! had in de jaren tachtig naam gemaakt als productiehuis van televisieprogramma’s voor de grote omroepen. Het coproduceerde films als Karakter en La Sicilia. In de jaren negentig werd het uitbaten van bioscopen een hoofdbezigheid van de groep.

De eerste scenarioversie is dan al klaar. Geschreven door Brusselmans himself en Dirk Chauvaux van Kladaradatsch!.

In De terugkeer van Bonanza steekt Brusselmans de draak met de hele Vlaamse mediawereld en alle BV’s die hieruit voortvloeien. Isabelle A, Willy Sommers en Lynn Wesenbeek: ze hebben allemaal een rolletje in het boek.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Wie het boek echt leest, zal trouwens vaststellen dat de familienaam van Lynn lichtjes anders geschreven is. Het zou een juridische truc van Herman kunnen zijn. Bovendien is de echte voornaam van de BV Linda en niet Lynn.

De BV’s duiken niet op in het scenario. “Er zullen wel BV’s in zitten, maar dan mensen die zelf willen. Je kan moeilijk Lynn door een actrice laten spelen. En dan heb je natuurlijk ook Mike en Guido,” zegt Brusselmans in de media. En gezien de veranderingen in die media razendsnel gaan, vragen sommige journalisten zich af wat er nog van het verhaal klopt als de film uitkomt. “Kijk, die dingen zijn leuk als ze kloppen, maar dat hoeft eigenlijk niet.”

Voor zover we konden nagaan, is dat boek niet verfilmd. In 2007 is wel zijn roman Ex-drummer verfilmd door de Vlaamse regisseur Koen Mortier. “De film werd door de meeste critici neergesabeld en verdeelde de kijkers in liefhebbers en haters”, schrijft Brusselmans zelf.

Terug naar Lynn. Weinigen weten dat ze nogal filosofisch van aanleg is. Op haar webstek stelt ze dit: “Hoe steiler de klim, hoe zwaarder de rugzak.” Een doordenkertje…

Lynn heeft uiteraard een eigen firma. In die vennootschap werd in de laatste 2 boekjaren telkens verlies geleden. Dat is geen probleem door het sterke eigen vermogen van de vennootschap.


In de toelichting staat dit: “Door de gewijzigde economische omstandigheden n.a.v. de maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus verliest de vennootschap voorlopig geen belangrijke opdrachten/contracten. Evenwel is het momenteel onduidelijk de precieze financiële impact daarvan in te schatten mede doordat het onduidelijk is hoe snel de economie zich zal herstellen.”

“Het bestuursorgaan zal daar waar nodig alle steunmaatregelen toepassen waarvan de vennootschap gebruik kan maken.”

“Het bestuursorgaan stelt vast dat artikel 3:6, §1, 6° van het WVV van toepassing is en beslist uitdrukkelijk de waardering in het perspectief van de continuïteit te behouden om de volgende redenen: de vennootschap is tot op heden alle betalingsverplichtingen kunnen nakomen en er is geen enkele reden om aan te nemen dat dit het komende boekjaar niet het geval zou zijn; de vennootschap beschikt nog over voldoende liquiditeiten.” Dat laatste is helemaal juist op basis van de laatste jaarrekening. 

[/wcm_restrict]

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More