Iedereen gelijk voor de wet ook in de virtuele wereld.

Een groot gedeelte van de wereld, dus ook de gaming-industrie, is op dit moment bezig met het onderwerp racisme. De gamingwereld staat niet meteen bekend voor een politiek correcte weergave van de werkelijkheid. Er wordt nogal wat afgeknald en – voor wie in groep met een headset speelt – met de nodige foute commentaar. Er valt al eens een gekleurd woordje, zeg maar.

De gaming-industrie is een economische reus die zelfs in tijden van corona floreert en dat willen ze zo houden. Veel bedrijven hebben daarom een statement naar buiten gebracht over hun standpunt in de kwestie. Infinity Ward, bijvoorbeeld, komt met extra anti racisme-maatregelen voor spellen in de Call of Duty-franchise. “Er is geen plaats voor racisme in onze spellen” zegt Infinity Ward. “Dat is iets waar we vanaf onze oprichting aan werken en waarbij we nu tot de conclusie komen dat we daarin kunnen verbeteren. Op dit moment bannen we al duizenden overtreders per dag, maar we komen nu tot de conclusie dat dat niet genoeg is.” Werk aan de winkel dus.

En dan hebben we het nog niet eens over de content gehad! Dat je iemand afknalt, is blijkbaar geen probleem, zolang die maar niet de ‘foute’ kleur heeft.