Wij hier op de P-redactie houden wel van voedselrecords.

Een hamburger van 50 kilo, een gigantische sandwich, ’s werelds calorierijkste kebab, een pizza met 82 centimeter doorsnede, een kop chocolademelk van 10 kilo,…het klinkt allemaal als pure voedselverspilling, maar toch loopt het water steeds uit onze mond. De mens is dan ook een geboren consumptiebeest.

Met een hotdog kan je blijkbaar ook allerlei records neerzetten. Een normale hotdog zoals wij hem kennen wordt geserveerd met tomatenketchup of mosterd en mayonaise, soms met zuurkool, relish, uitjes, chili con carne of een plakje kaas. De hotdog kent zijn oorsprong uit Frankfurt, maar de lekkernij is helemaal geamerikaniseerd sinds hij massaal werd toegeëigend door honkbalfans met bijhorende bierpens aldaar.

De duurste hotdog ter wereld bevat Juuni Ban gerookte kaasbraadworst, in Teriyaki boter gegrilde uitjes, Maitake paddestoelen, Wagyu rundvlees, foie gras, geraspte zwarte truffel, kaviaar en Japanse mayonaise.

Paraguay heeft dan weer de eer om de langste hotdog ooit geproduceerd te hebben.De 120 kilo zware worst van 203 meter werd in 2011 door 245 mensen klaargemaakt en gegaard in een speciaal voor de recordpoging geconstrueerde oven.

Maar wie is eigenlijk verantwoordelijk voor de grootste hotdog voor commercieel gebruik? Dat is de 39-jarige Amerikaan Dan Abbate. Hij is CEO van Gorilla Tango Novelty Meats en uitvinder van de Big Hot Dog. Hij verkoopt hotdogs die per stuk 3,18 kg wegen, 40,46 cm lang zijn en een diameter hebben van maar liefst 10,16 cm.

Een exemplaar is dus het equivalent van 40 normale worsten en kost je 35 euro. Hij kwam op het idee om deze reusachtige joekels te fabriceren tijdens een barbecue, toen zijn kleine worstjes steeds van de grill bleven vallen.

In het vlees zit zowel varken, kalf als rund verwerkt. De broodjes krijgt hij van een lokale bakkerij, die speciaal extra grote versies maken voor de Big Hot Dog. Zijn lange worst wordt wereldwijd verscheept. Zelf is hij er nog nooit in geslaagd zijn eigen creatie in één keer te verorberen.

Een record dat ons deze keer wel worst zal wezen.

 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."