Het maakt niet uit wat je ooit bedenkt of bezit, laat het aan een Amerikaan over om er een supersize-versie van te maken.

Wanneer de gekke Texaan Terry Folsom een BBQ-feestje houdt, kan hij niet alleen de hele straat uitnodigen maar ook het hele dorp. Want dit dames en heren is geen houtskoolbarbecue goed voor een saté of acht, maar een BBQ van maar liefst 40 ton, 23 meter lang en met zeven schoorstenen voor de nodige ventilatie.

Zijn versie van een lekker stukje vlees bakken bestaat namelijk uit een truck met oplegger, getransformeerd tot ’s werelds grootste mobiele BBQ. Het gevaarte stond te koop op eBay voor zo’n kleine 400.000 euro. Folsom twijfelde niet en deed meteen een bod.

Het geheel weegt zo’n 100 ton en eens geïnstalleerd kan je tot 5000 kilo vlees grillen. Op voorwaarde dat je een geduldig mens bent, want het duurt zeker 2.5 uur voor de hele grill van 23 meter op temperatuur is.

Folsom mag uiteraard zich niet eender waar begeven met deze BBQ. Daar de truck valt onder de categorie ‘buitengewoon vervoer’ is een politie-escorte steeds nodig. Maar niets dat de gemoederen kan bedaren onder het politiekorps dan een honderdtal hamburgers.

Nu… wie gaat er even naar de buurtwinkel voor een 1000 liter BBQ-saus?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."