De hondendoder van Lokeren gaat in de aanval

“De hond kwam niet kwispelend achter me aan, maar dreigend”

De politie patrouilleert rond het huis van A.V. – de man die het hondje Dribbel doodstak – omdat die doodsbedreigingen heeft gekregen. Facebook probeert ondertussen zoveel mogelijk berichtjes te wissen, maar het is dweilen met de kraan open. A.V. is voor de Vlaamse dierenliefhebber vijand nummer één.

Bij monde van zijn advocate, Annelies Maes, probeert hij zijn kant van het verhaal te brengen en gaat zowaar in de aanval. Het valt te betwijfelen of ze daar goed aan doen. De zaak hoort thuis in de rechtszaal, niet op de (sociale) media. Wanneer je als slachtoffer van een haatcampagne openlijk reageert, open je een polemiek in de media die je nooit kan winnen.

“Mijn cliënt nam het mes en wou er de hond mee afweren. Dat is anders gelopen. Hij betreurt de dramatische afloop die de zaak heeft gekend”, zegt de advocate in ‘Het Nieuwsblad’. “Dit was absoluut niet de bedoeling en is ook voor hem een erg traumatische ervaring. Hij is geen dierenhater”, aldus Maes. 

A.V. heeft voor alles een uitleg. Dribbel zou hem hebben aangevallen en hij zou zich enkel verdedigd hebben. “De hond was niet aangelijnd”, voegt zijn advocate eraan toe. De eigenaar van Dribbel noemt die reactie ‘onwaar en totaal misplaatst’. “Mijn echtgenote riep nog: Hij doet niets hoor. Maar die jogger stak Dribbel meteen neer.”

Waarom A.V. een mes bij zich heeft als hij gaat joggen? “A. is een plantenliefhebber en heeft altijd een klein mesje bij voor als hij onderweg zeldzame planten tegenkomt. Dan snijdt hij daar een paar blaadjes af voor zijn verzameling.” Een zeldzame verklaring.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More