Die Van Ranst toch. Als hij straks de eerste keizer van België wordt, dan staat ons nog wat te wachten.

Even terugspoelen. Vorige week zaterdag won Antwerp de bekerfinale. Tuurlijk waren de Antwerp-spelers waanzinnig blij. Ze gingen juichend en knuffelend op de foto.

In principe kon dat, ook in deze corona-tijden, niet echt veel kwaad. Spelers worden immers eerst getest, vooraleer ze het veld op mogen. De kans dat ze elkander besmetten tijdens deze knuffel, was bijgevolg nihil.

Toch was Van Ranst piswoest. “Een bubbel van je huishouden en vijf vrienden, zeggen ze. Een barbecue in de tuin kan maximaal met tien personen zeggen ze. Anderhalve meter afstand houden, zeggen ze. Voor sommige beroepen gelden andere regels, en dat is verkeerd zeg ik”, zo fulmineerde hij op Twitter.

Ook in iedere krant kwam hij uitgebreid aan het woord. Keizer Van Ranst bracht het zelfs zo ver, dat er in de Pro League strengere corona-regels werden ingevoerd.

Gisteren gingen een veertigtal ‘jongeren’ op de vuist met de politie in Blankenberge. Zelfs een blinde zag dat geen enkele van die ‘jongeren’ een mondmasker droeg, en de anderhalve meter afstand niet respecteerde. Het viel velen ook op dat die ‘jongeren’ uit welbepaalde wijken en gemeenschappen uit Brussel en/ of Antwerpen leken te komen. Welbepaalde wijken en gemeenschappen waar het coronavirus iets weliger tiert nog wel.

Nu zou je denken dat Marc Van Ranst zijn ongenoegen uit over deze ‘jongeren’. De kans dat zij het coronavirus doorgeven, is immers véél groter dan bij een elftal vooraf negatief geteste voetballers dat met elkaar op de foto gaat.

Maar neen. In de plaats daarvan, heeft hij kritiek op… zij die hier kritiek op hebben:

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.