Maggie De Block is tegenwoordig net een bloopermachine.

(bloopermachine)

Covid-19 ontsnapte eind 2019 uit een Chinees labo van een Chinese beestenmarkt. En ondanks de vele waarschuwingen dat dit nieuwe coronavirus gevaarlijk was, lachte onze minister van volksgezondheid die waarschuwingen weg. “Nog onschuldiger dan de jaarlijkse griep”, stelde ze ons gerust. Ga maar met z’n allen skiën, mensen. Kruip tijdens de après-ski allemaal gezellig dicht bij elkaar. En dan was er ook nog een blunder met sneltests.

Over naar de mondmaskers. Een jaar of tien geleden werd er een voorraad van miljoenen mondmaskers aangelegd, omdat de ‘Spaanse griep’ een bedreiging vormde. Die voorraad werd vernietigd wegens ‘vervallen’, maar nooit opnieuw aangevuld. De plek die door het vernietigen van de voorraad was vrijgekomen, moest immers dienen om vluchtelingen op te vangen.

Er werden nieuwe mondmaskers besteld. Enkele dagen te laat, dat wel, maar beter laat dan nooit. ‘Vakman’ Mahmut, die voor de mondmaskers zou zorgen, bleek echter onbekwaam – al stak hij de schuld op de FOD Volksgezondheid: die zouden getalmd hebben met de overschrijving.

Soit, opnieuw mondmaskers bestellen dan maar. Worden er toch wel koffiefilters geleverd zeker!

Wij in Vlaanderen lachen eens goed met de strapatsen van ons Maggie. Maar in Wallonië hebben ze blijkbaar niet zo’n groot gevoel voor humor. Daar wordt in de pers geschreven dat Maggie’s kop moet rollen na de huidige nepregering.

Wij hebben gisterenavond aandachtig naar het journaal gekeken, toen Maggie De Block uitlegde dat ze het enerzijds wel snapt dat de mensen uit hun kot komen. Maar wat ons opviel: kijk eens op d’r kast. Haar kop hééft blijkbaar al gerold.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.