De langverwachte barometer wordt afgevoerd

“Het instrument moet grondig herdacht worden.”

In september al zou de barometer ons redden uit de pandemie die het land in haar greep hield. Onder het grote leiderschap van Sophie Wilmès (MR) mocht het nieuwe adviesorgaan, Celeval, een plan met vier kleurencodes ontrafelen voor de bevolking onder de naam “de barometer”.

Maar de barometer werd uitgesteld omdat de leden van de Veiligheidsraad vonden dat het werk toch nog niet af was.

Maar dan kwam de aanstelling van de coronacommissaris, Pedro Facon. De arme man moest de lijm zijn voor een verbrokkeld land, iedereen in de gaten houden en bij elkaar brengen: eendracht maakt macht!. Bij zijn aanstelling, begin oktober, kreeg hij meteen de opdracht om de barometer af te werken. Tien dagen later werd het resultaat voorgesteld aan het Overlegcomité, maar werd de hele boel opnieuw uitgesteld. “Communicatieredenen”, luidde het toen.

Een week later mistte de barometer alweer een deadline en ging de discussie over ‘drempels’.

We zijn ondertussen november en nu is het de grote leidsman Frank Vandenbroucke die coronacommissaris Pedro Facon het gevoel geeft dat hij totaal overbodig is. De jongen heeft zijn huiswerk al een tijdje klaar, maar mag van Frank terug naar de tekentafel. “De barometer belandt niet in de prullenmand”, zei de minister op Radio 1.

Goed zo, nu zijn gerustgesteld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More