De liberalen gaan in overlevingsmodus

Magnette en De Wever organiseren een babbelronde.

Vrijdag trekken de pre-formateurs Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) weer naar de koning. De bedoeling is dat ze hem dan wat concreets voorleggen. De timing is ongelukkig nu corona roet in het eten gooit, maar toch wil het tweetal er vaart achter zetten.

Vandaag ontvangen ze het liberale duo Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR), mogelijks aangevuld met Conner Rousseau (sp.a) die zichzelf net nog van Instagram heeft gehaald na zijn olijk dansavontuurtje op het huwelijkfeestje van zijn broer in Zuid-Frankrijk. De salonsocialist kan het moeilijk verkroppen dat een privé-video van hem in de pers is terecht gekomen. Nochtans is Rousseau ,alias King Connah, de meest actieve politicus op sociale media. Wie met het zwaard omgaat, zal door het zwaard vergaan.

Over die boekskeszever zal het uiteraard niet gaan. PS en N-VA hebben elkaar de voorbije week gevonden op het communautaire vlak. In ruil voor een nieuwe machtsverschuiving richting de deelstaten, zou er een uitgebreid sociaal programma in het federaal regeerakkoord komen. Kwestie van de liberale vrienden daarvan te over tuigen. Het zal met andere woorden een pittige namiddag worden. De liberalen hebben zich aan mekaar vastgekluisterd, want de PS zou maar al te graag de Waalse lastpak Bouchez aan de kant laten staan. De PS kan de MR in de Waalse regering gemakkelijk inwisselen voor CDH en zou dus ook federaal Bouchez kunnen laten vallen.

En dus klampen de Waalse blauwen zich vast aan de Vlaamse blauwen en zetten zij zich schrap tegen socicaal-ecnomische omwentelingen. Lachaert wil geen verdere uitdieping van het gat in de begroting, Bouchez wil België niet opsplitsen.

De weg is nog lang, de gidsen nog niet afgestudeerd.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More