De Lijn kan niet tellen

Onze vervoersmaatschappij weet niet hoeveel reizigers ze vervoert.

De nieuwe beheersovereenkomst eist van de Lijn informatie over de reizigers, maar de vervoersmaatschappij blijkt niet over cijfers te beschikken. Vol ongeloof moest men vaststellen dan de Lijn al meer dan twee jaar niet meer kan vertellen hoeveel reizigers het vervoert.

Je kan je de vraag stellen hoe je als bedrijf een ernstig beleid kan voeren, als je totaal geen info hebt over je product.. Hoe kan men inspelen op reizigersstromen en aantallen en het aanbod aanpassen als men over geen informatie beschikt?

Het bedrijf repliceert met allerlei oplossingen die ze bedachten maar die niet bleken te werken. Men zou een zogenaamd ‘extrapolatiealgoritme’ hebben geprobeerd dat steunde op Mobib-kaarten en 3D-camera’s. Betrouwbare cijfers leverde dat echter niet op.

We zitten nu nog in de situatie dat we niet alle cijfers hebben”, zegt woordvooerster Anneliese Meynaerts. “De voornaamste oorzaak is de discipline bij de reizigers. Het is moeilijk mensen zover te krijgen om elke keer de Mobib-kaart te gebruiken. Dat is een issue.”

Het ligt dus aan de reiziger?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More