In de vierdelige propagandareeks voor Filip van België konden de kijkers ook een passage zien over de helikopterpiloot Filip. De reportagemakers hebben uiteraard alleen maar de leuke kant van de vervuilende en luidruchtige zaak belicht.

Buurtbewoners waren immers minder gelukkig met de nieuwe hobby van de Coburger. Hij had immers een slechte gewoonte om op zaterdagnamiddag zijn toestel uit de hangar in de tuin van Laken te halen en vervolgens 20 keer boven het domein te vliegen. Telkens opnieuw hetzelfde parcours, richting Atomium om vervolgens te zwenken en richting paleis te vliegen, en opnieuw hetzelfde te doen. Een paar uur aan een stuk.

Buurtbewoners werden horendol. Het was immers zaterdagnamidag en per definitie mooi weer. Filip vloog uiteraard niet als het regende Die brave burgers uit Laken en omstreken wilden ook wel eens genieten van het mooie weer.

Op een zaterdag kreeg ik zelfs telefoon van een boze vrouw. “Thierry, het is hier niet meer uit te houden. Filip is opnieuw aan het cirkelen boven onze huizen.” Het was een dame die naar eigen zeggen niets tegen het koningshuis had, maar het lawaai van de prinselijke helikopter kon ze niet meer verdragen.

Toen beslist werd dat Filip niet meer mocht vliegen toen hij enkele maanden later koning zou worden (te gevaarlijk allicht), slaakten de buurtbewoners een grote zucht van verlichting. Ze konden ook eens rustig genieten van de zon zonder lawaai.