Bovenstaande titel klinkt als een goedkope homo-erotische roman, maar niets is minder waar.

Maak kennis met de 35-jarige Australiër Jared Hyams. Deze kerel vond het zeven jaar geleden wel hilarisch om een tekening van een piemel te gebruiken als handtekening. Zo zette hij zijn ‘kribbel’ onder zijn identiteitskaart, zijn rijbewijs en het pasje van zijn zorgverzekering. Ook de bank zag geen problemen met deze provocerende signatuur en daarmee was een bankrekening openen met deze handtekening zo geklaard.

Totdat de Australische overheid er weet van kreeg. Zijn huidige signatuur was namelijk behoorlijk expliciet te noemen en werd dus niet meer geaccepteerd door de autoriteiten. Dat zette deze Australiër aan het denken. “Ik kreeg plots allerlei telefoontjes waarin mij verteld werd dat ik mijn handtekening moest aanpassen. En dat vond ik interessant: waarom mag ik geen getekende penis gebruiken als handtekening?”, aldus Hyams.

In de plaats van zich erbij neer te leggen, besloot Hyams dan ook om het besluit aan te vechten. Hij deed een studie Rechten en ging de strijd aan met de Australische overheid. Maar helaas, want hij kreeg  te horen dat een penis-tekening niet als geldige handtekening wordt geaccepteerd.

Desondanks overweegt Hyams in hoger beroep te gaan. Een man met ballen aan zijn lijf!

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."