Minister Goffin toch, wat hebt ge in gang gestoken?

Van de elfendertig – we zijn inmiddels de tel kwijt – Ministers van Mondmaskers, was het uiteindelijk Philippe Goffin (MR) die een bestelling mondmaskers mocht plaatsen. Na niet zo lang wikken en wegen koos hij voor Avrox, een postbusvennootschap in Luxemburg.

Dat was aanvankelijk lachen geblazen natuurlijk: een minister die een bestelling plaatst bij een postbusbedrijfje dat zelfs geen telefoonnummer heeft. Tot Michael Freilich (N-VA) de spreekwoordelijke kat de bel aanbond, en stootte op enkele betrokkenen die het liefst van al anoniem willen blijven. Toen gaf zelfs de antiwitwascel toe ‘bezorgd’ te zijn om de mondmaskerdeal.

Allemaal goed en wel, maar wie zijn de drie criminele musketiers die anoniem wensen te blijven?

Er is eerst en vooral de Jordaanse zakenman ‘T’. T is mede-eigenaar van een bank. Hij heeft een fictief adres in Malta, allicht omwille van de ‘fiscale voordelen’. Hij is geen onbekende voor de inlichtingendiensten, die vermoeden dat hij centjes witwast en terrorisme financiert.

Vervolgens is er E, de contactman van Goffin en zijn kliek. Hij had in 2018 al eens een veroordeling aan zijn pantalon, omdat hij een contract niet naleefde. Diegene die hem dat proces aandeed, was een regeringslid…

Tot slot is er stroman H. hij richtte na mislukte zaakjes in Frankrijk, het Luxemburgse postbusbedrijfje Avrox op. Officieel woont hij in Mauritius, allicht wegens ‘fiscale redenen’.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.