Hihi, precies een boek van Suske en Wiske. Dat is het ook!

Suske en Wiske wordt 75 en dus werd aan Paul Geerts (83) – de ex-pleegvader van Sus en Wis – gevraagd om een jubileumalbum te maken. Sindsdien is er niet alleen een gat in de ozon, maar ook het gat in de lucht dat Geerts achterliet toen men hem het voorstel deed.

De preutse prinses is een vintage-album geworden, back to de Vandersteen-roots. Het eerste album ook met de naam Geerts op de cover, naast de naam van de geestelijke vader Vandersteen. Vreemd genoeg was dat niet één van de drie voorwaarden die Geerts had gesteld om ‘ja’ te kunnen zeggen.

“Ik vertelde hen dat ik Suske en Wiske énkel wilde tekenen zoals ik ze altijd al had getekend: dus Wiske met een strik in haar haar en zonder de fancy kledingstukken van nu, en Sidonia en Wiske zonder borsten, zoals in de huidige reeks nu wel het geval is”, vertelt Geerts aan De Morgen.

Hij wilde ook een oude rode kaft en Eric Rop die destijds zijn albums inktte moest mee aan boord.

Geerts maakte tussen 1972 en 2002 zo’n vier tot vijf Suske en Wiskes per jaar. Geerts had zich nochtans gedistancieerd van de reeks en zei zelfs dat Vandersteen zich omdraait in zijn graf, moest hij weten wat ze er nu van bakken. Nu ja, de tijden veranderen. Of dat een verbetering is? Lees eens een oud Suske en Wiske en lees er daarna eentje van de laatste jaren, dan krijg je het antwoord op die vraag!