De regenboog van Sandrine

Sandrine Van Handenhoven wordt geboren in 1984. Ze staat voor het eerst op de planken in de jongerenproductie ‘BBB en wasverzachter’ (2002, Natascha Pire) van het theater- en dansgezelschap fABULEUS.

In 2004 krijgt ze alle aandacht. Ze doet immers mee aan Idool 2004.  “Top-5 is mijn droom”, verwoordt ze haar ambities in Het Nieuwsblad. Het zal een derde plaats worden.

“Mijn ouders reageren nuchter op mijn deelname. Toen ik vertelde dat ik bij de laatste honderd zat, reageerde mijn moeder simpelweg met ‘Ah, da’s leuk’, meer niet. Misschien maken ze er niet zo’n heisa rond omdat ze ervaring hebben met mijn broer. Gunther stond op z’n zeventiende al in de krant, voor hem kwamen journalisten over de vloer. Nu hij het zo goed doet met La Louvière, staat hij weer in de belangstelling”, vertelt het muzikale zusje, de jongste van drie kinderen. Ze heeft nog twee oudere broers.

“Van mijn veertien tot mijn zestien hield ik een dagboek bij, een met paardjes op. Er zat zo’n piepklein slot op, maar ik liet het gewoon open liggen. Mijn broers zijn zes en acht jaar ouder, dat dagboek was het laatste wat hen interesseerde. Mijn ouders zijn niet van het nieuwsgierige soort.”

Sandrine ziet een baan in de media dan best zitten, bij voorkeur voor radio of televisie. Ze start ook aan haar opleiding voor journaliste in Gent.

Platenmaatschappij Sony-BMG geeft Van Handenhoven na haar deelname ook een contract. In 2007 vormt ze een eigen band, met muzikanten als Patrick Dorcean (Zap Mama), Nina Babet (Ozark Henry), Daniel Romeo (Axelle Red) en Hans Francken (Clouseau).

Eind juni was er nog eens nieuws over haar. Voor de Nederlandstalige herwerking van Somewhere over the Rainbow kreeg Ronny Mosuse de hulp van Bart Peeters, Kris Wauters, Ruben Block en Gene Thomas, maar ook van Isolde Lasoen, Sandrine Van Handenhoven, Pommelien Thijs en Tiany Michiels. Het werd het Regenbooglied.

Een regenboog wordt in China overigens beschouwd als een slecht voorteken, omdat een regenboog bedoeld is om aan te geven dat een vrouw zwanger is waarvan de goden vinden dat dit niet behoorde te gebeuren. De boog geeft in deze context de zwellende buik van de zwangere vrouw weer.

De zaken dan. Sandrine heeft nog steeds haar vennootschap die ze jaren geleden al oprichtte. Boekjaar 2019 was iets minder met een zeer klein verlies. De onderneming zelf is klein, maar financieel gezond.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More