Sammy’ke, Sammy’ke toch, dat was niet zo slim.

Er wordt hard vergaderd over de nieuwe regels die vanaf maandag zullen ingaan. We weten inmiddels al dat de horeca alweer de dupe is: cafés en restaurants moeten hun deur voor een maand op slot houden.

Inmiddels roepen virologen op dit weekend geen al te speciale plannen te maken. Ze hebben schrik dat mensen nog eens goed gaan feesten alvorens al die deuren op slot blijven.

En ondertussen is het spaghettidag in Brussel. Dat liet onze kersverse Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, weten via Twitter.

Dat was niet zo bijster slim. Een greep uit de reacties:

“Zo zit ik zelfs niet samen met mijn ouders… sinds maart.”

“Dan doe je omzichtig om je geliefden én totaal onbekenden voor iets ergs te behoeden… maar dan trekt zo’n foemp alle registers open.”

“Echt, daar kan ik zo kwaad van worden. Gebruik toch eens uw gezond verstand. Denk je nu echt dat zo’n virus even op de gang gaat staan terwijl jullie rustig eten en in elkaars gezicht zitten te keuvelen?”

“Ik probeer altijd beleefd te blijven, maar ik heb zin om ne pot spaghettisaus, inclusief tabasco, over uw hoofd te komen gieten. Waar is het respect gebleven zeg?! Schaamteloze belastingsgeld opdoeners. Gvd ik ben zo kwaad nu.”

“Ondertussen zitten onze kinderen hun boterhammen IN DE KLAS weg te werken, in stilte, op anderhalve meter en mogen ze nadien even gaan luchten met mondmasker in de gemarkeerde klasbubbelvierkanten op de speelplaats.”

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.