IT: Chapter Two blijkt ook weer een schot in de roos te zijn.

Met een wereldwijde opbrengst van 700 miljoen dollar werd IT twee jaar geleden de best verdienende horrorfilm ooit. Ondanks het feit dat het tweede deel bijna drie uur speeltijd in beslag neemt, heeft de clown met een miserabele tandverzekering na slechts één weekend al 185 miljoen dollar opgebracht.

In de sequel terroriseert Pennywise – gespeeld door een magnifieke en maniakale Bill Skarsgård – na 27 jaar opnieuw zijn slachtoffers door hen met diepe angsten te confronteren en vervolgens griezelig toe te slaan. De bloeddorstige Pipo is in de film steeds onlosmakelijk verbonden met zijn rode ballon. Zodra de ballon verschijnt, weet je als kijker dat er iets vreselijks staat te gebeuren.

Met Halloween stilletjes op komst, speelt de merchandise rondom de film daar handig op in. Dankzij de Pennywise Balloon Lamp kan je ’s avonds een enge sfeer creëren en je lief nog dichter bij je aan doen kruipen in de zetel.

De omschrijving op de verpakking windt er ook geen doekjes om : ‘Perfect om de plaatselijke riool te verlichten. Blijf kalm wetende dat een kwaadaardige clown naar je zit te staren. Contacteer de politie zodra de ballon uit zichzelf begint te zweven’.

Voor slechts 34 euro hou je op 31 oktober al snoep bedelende snotneuzen ver weg van je voordeur.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."