De schuchtere eerste stappen van politicus De Croo jr

VLAD VDK

In januari 2007 al (en niet in 2009 zoals hij zelf op zijn webstek schrijft) zet Alexander De Croo zijn allereerste stapjes in de politiek. Hij wordt voorzitter van de VLD-jongeren in Brakel. “Dit zijn mijn eerste stappen in de politiek”, zegt Alexander De Croo zelf in de media op dat moment.

De Croo jr. heeft dan een bedrijf dat uitspraken van Europese rechtbanken over merkenrecht digitaliseert en commercialiseert.

“Of het de start van een lange politieke carrière wordt, weet ik nog niet. De werking van jong-VLD Brakel is tweeërlei. Enerzijds zullen we meer activiteiten voor jongeren organiseren en ten dienste staan van de jongeren. Anderzijds zullen we proberen te wegen op het beleid in Brakel. Bestuurslid Els Haelterman maakt vanaf eind januari deel uit van de Brakelse gemeenteraad. Ook schepen Jürgen De Mets behoort nog steeds tot de jongeren binnen de VLD.”

“Maar ik kom zeker niet naar Brakel als de zoon van die eens zijn plaats komt opeisen. Mijn bedoeling is om in een dynamisch team te werken en een heel goede relatie met de andere Brakelse VLD’ers op te bouwen. Met jong-VLD blazen we nieuw leven in een beweging die een beetje was stilgevallen. De vorige generatie stapte naar de VLD. Wij vullen de leemte op.”

Vandaag weten we dat het wel degelijk de start was van een lange politieke carrière.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More