De Standaard-cartoonist aapt nu ook Marc Van Ranst na

Het zijn bewogen dagen voor cartoonist Lectrr. Hij wordt er namelijk van ‘verdacht’ zijn mosterd bij andere cartoonisten te halen. En dan is er nog iets met N-VA.

Het was Michael Lescroart die erachter kwam, dat sommige werken van Lectrr verdacht hard lijken op die van buitenlandse cartoonisten.

De huiscartoonist van De Standaard ontkent dit, maar de geplagieerde artiesten kunnen er niet mee lachen.

“Het lijkt erop dat hij mijn werk van Nixon heeft gebruikt als basis van zijn eigen cartoon”, zo zou Steve Greenberg gereageerd hebben. “Dat is luiheid, maar het is geen alleenstaand geval in de wereld van cartoons. Het wordt nog wel eens gedaan door beginners en studenten.”

Lectrr is daar niet bepaald blij mee. Volgens hem zijn het ‘valse aantijgingen’ die uit de rechterhoek van de politiek komen, als wraakactie, omdat hij nogal eens kritisch durft zijn over N-VA.

Sven Pletincx, gemeenteraadslid N-VA Halle, ontdekte nu nog meer plagiaat van Lectrr: “Hij is blijkbaar alle N-VA’ers preventief aan het blokkeren. Is dat niet de aanpak van Marc Van Ranst plagiëren?”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More