Heeft u al eens gekeken naar een Star Wars-film en ondertussen zitten fantaseren hoe machtig het zou zijn om als piloot deel te nemen in één van de epische ruimtegevechten?

Dankzij de Star Wars Battle Pod komt deze droom zo goed als uit. In het spel kunt u uit verschillende bekende cockpits kiezen zoals die van The Millennium Falcon, een Snow Speeder, een X-Wing, een Tie Fighter, enzovoort. Rond de stoel van de speler vormt zich een scherm waarop de beelden zich afspelen waardoor u een kijkervaring van 180 graden krijgt.

U kunt kiezen tussen vijf verschillende missies die uit Star Wars IV tot VI komen. U kruipt in de huid van een Star Wars-personage en moet uw beste pilootskills bovenhalen in Yavon, Hoth, Endor, Death Star II of Vader’s Revenge. Om het allemaal wat realistischer te maken, is de arcadekast van enkele extra snufjes voorzien: een trillende stoel, ventilatoren en een 5.1 surround soundsysteem.

Helaas is het door Bandai Namco geproduceerde apparaat met een prijs van 12 miljoen yen, oftewel zo’n 90.000 euro, niet bepaald betaalbaar te noemen. Van de Battle Pod  is er een Rebel- en een Darth Vader-versie beschikbaar. Beide zijn onder meer uitgerust met een leren stoel en een plakkaat met de naam van de eigenaar erop. Het Han Solo-moment, als u het ons vraagt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."