Leren praten, leren lopen, leren leven: de overwinning van het doorzettingsvermogen.

De Stig is een documentairefilm van 90 minuten over het leven, maar vooral de revalidatie van profwielrenner Stig Broeckx. De film ging op 3 maart in première maar kreeg door de coronacrisis niet zijn publiek. Als de mensen niet naar de cinema kunnen, dan komt de cinema naar de mensen. En dus wordt De Stig vanavond uitgezonden op Eén.

Het is 28 mei 2016 en de voorlaatste etappe van de Ronde van België wordt verreden. In het peloton ontstaat een enorme valpartij nadat twee motors de renners willen inhalen, maar ten val komen. Al snel wordt duidelijk dat vooral het grote wielertalent Stig Broeckx er ernstig aan toe is. Hij raakt in een coma en de dokters voorspellen weinig goeds, het is nog maar de vraag of hij ooit weer ontwaakt.

Zes maanden na de afschuwelijke val vertoont Broeckx weer een teken van leven. Vanaf dat moment volgt filmmaker Eric Goens hem in de docu De Stig. Beetje bij beetje gaat het beter met Broeckx en na anderhalf jaar kan hij zelfs weer praten en lopen. Zijn carrière kan niet meer gered worden, maar in De Stig is vooral te zien hoe de voormalige wielrenner de draad van het leven weer oppakt.

Een heftige, maar prachtige documentairefilm in je eigen kot.

Eén / 31 maart, om 21:25 – 22:55 : ‘De Stig”