Een maandelijks overzicht.

Voetbal

Lionel Messi schrijft geschiedenis

Als eerste speler in de geschiedenis van het voetbal scoorde Lionel Messi in de La Ligamatch van FC Barcelona tegen SD Eibar zijn 400ste goal in die competitie. Daarmee stal hij in de 57ste minuut de spotlight van Philippe Coutinho en Luis Suarez, die een erg goede wedstrijd speelden. Barcelona won de match met 3-0 en behield zo haar leidersplaats in de Liga.

Liet voetbalmaffia Emiliano Sala verdwijnen?

Op 21 januari verdween het privévliegtuig van de 28-jarige Emiliano Sala van de radar. De aanvaller bij Cardiff City werd officieel als vermist opgegeven, nadat de politie van het eiland Guernsey de zoektocht enkele dagen later opgaf. Het vliegtuigje zou vermoedelijk in zee gestort zijn. Sommige bronnen uit de luchtvaartindustrie wijten de crash aan een fatale toename van ijsvorming op de vleugels van het vliegtuig. Sala’s ex-vriendin, Berenice Schkair, gelooft echter niet dat de verdwijning een ongeluk was. Zij riep in een post op sociale media op om de voetbalmaffia aan onderzoek te onderwerpen, maar wou daar later niet meer commentaar over kwijt.

https://www.instagram.com/p/Bs08yLLFfGk/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

De zoektocht naar de vermiste speler werd enkele dagen later opnieuw verdergezet, nadat onder andere Lionel Messi een donatie deed op een GoFundMe account. Daar werd meer dan 300.000 euro mee opgehaald.

Tennis

Serena Williams introduceert de “Serena-tard” op de Australian Open

Serena Williams kwam al eerder in opspraak met haar ultra strakke spandex catsuit op Roland Garros in augustus vorig jaar. Op de Australian Open verscheen ze tijdens de wedstrijd tegen de Duitse Tatjana Maria opnieuw in een erg bijzondere outfit: een nauwsluitend, donkergroen ééndelig pak, compleet met nylon steunkousen. Hoewel de voorzitter van de Franse Tennisfederatie Bernard Giudicelli niet opgezet was met Serena’s catsuit en opriep om meer respect te hebben voor de vestimentaire regels van het tornooi, haalde de organisatie van de Australian Open haar schouders op. Williams verklaarde dat men voortaan naar haar groene pak mocht verwijzen als de “Serena-tard” en dat ze haar nylon steunkousen voor de rest van het tornooi zou dragen om gezondheidsredenen. De tennislegende werd uiteindelijk in de kwartfinale uitgeschakeld door de Tsjechische Karolina Pliskova.

Snooker

David Gilbert maakt 147ste 147 break

De 37-jarige Engelsman David Gilbert schreef op 22 januari de 147ste maximumbreak op zijn naam. En dat exact 37 jaar nadat Steve Davis als allereerste het maximum aantal punten in een snookerbreak behaalde op de Lada Classic in 1982. 

Basketbal

James Harden zet Kobe Bryants puntenstreak een blok

In 2003 slaagde baller Kobe Bryant erin 16 wedstrijden op rij meer dan 30 punten te scoren. Die puntenstreak werd onlangs verbroken door Houston Rockets-speler James Harden, die nu 22 consecutieve wedstrijden de teller van 30 punten kon passeren. Daarbij maakte James The Beard Harden in het treffen tegen de New York Knicks een totaal aan 61 punten, een hoogtepunt in zijn carrière en in het lopende NBA-seizoen.

Er is maar één speler in de geschiedenis van het Amerikaanse basketbal die Hardens 30-plus puntenstreak overtreft. Wilt the Stilt Chamberlain speelde een record van 32 wedstrijden op rij waarin hij 60 of meer punten scoorde.

Alpineskiën

Hirscher schrijft als eerste skiër ooit 9 titels op zijn naam op dezelfde wedstrijd

De 29-jarige alpineskiër Marcel Hirscher lijkt enkel nog concurrentie te krijgen van de geschiedenisboeken. De zesmalig Wereldkampioen en tweemalig Olympisch kampioen alpineskiën wist in het Zwitserse Adelboden zijn negende carrièretitel op de Wereldbeker te veroveren. Hiermee werd hij de eerste skiër ooit die de meeste overwinningen behaalde op dezelfde wedstrijd.

Marathon

Organisatoren maken ’s werelds snelste halve marathon Ras Al Khaimah nog sneller

De halve marathon Ras Al Khaimah (RAK) profileert zich al jaren als de snelste halve marathon ter wereld. Daarvoor vergelijken de organisatoren de gemiddelde snelste tijden van de top 10 mannen en vrouwen die hem finishten met de top 10 snelste tijden gelopen in alle races. De RAK zal op 8 februari opnieuw doorgaan in de Verenigde Arabische Emiraten. De organisatoren maakten het parcours voor deze editie nog sneller door het kunstmatige eiland Al Marjan op de route te leggen.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught