De succesformule van Gert Late Night

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Begin 2017 verscheen het eerste bericht over een mogelijke talkshow van Gert Verhulst.

Het Nieuwsblad: “Vier wil niet bevestigen dat Gert Verhulst een talkshow zal presenteren, die bevestiging zou er eind januari komen. Dan weten we ook of de show er in maart al komt, of pas dit najaar. De actualiteit zal niet centraal staan, het programma moet vooral relevant en amusant zijn. Ook een naam is er nog niet. Gert & Gasten of Gert & Verhulst doet te veel aan bestaande shows denken.”

Een paar weken later is er dan de bevestiging: studio 100-baas Gert Verhulst (dan 49) ziet zijn droom in vervulling gaan. Hij mag dit voorjaar Gert Late Night presenteren, een luchtige talkshow waarmee hij de avond op Vier mag afsluiten.

Het programma wordt uitgezonden vanop de Evanna, het plezierjacht van Verhulst dat in het Willemdok ligt, vlak bij het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen. Verhulst kocht het 37 meter lange vaartuig in 2009 voor zo’n anderhalf miljoen euro en liet het volledig opknappen.

Op dat ogenblik geeft Verhulst een interessant interview aan de Nederlandse Volkskrant. Hij vertelt dat hij geen acteur wilde worden maar beroemd. “Omdat me dat leuk leek, hè? Ik wilde me speciaal voelen, denk ik, maar misschien kun je het beter aan een psycholoog vragen. Ik ben altijd een aandachtstrekker geweest – al is dat de laatste jaren ernstig afgenomen. Helaas kwam ik niet door het toelatingsexamen van de toneelschool. Ik moest een bloedende stier spelen, ofzo. Dat kon ik niet. Ik was te normaal, te glad.”

“Het is de grootste teleurstelling van mijn leven. Ja, omdat het de enige teleurstelling in mijn leven is geweest. Iedereen zei altijd dat ik goed kon toneelspelen en in het schooltoneel kreeg ik alle belangrijke rollen. Voor mij was het een evidentie dat ik zou worden toegelaten. Toen dat mislukte, stortte mijn wereld in elkaar. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat onzekerheid iets is dat ik vroeger niet kende. Ik was altijd de beste van de klas. En de grootste, de snelste – ik dacht dat ik Superman was. Later bleek dat vooral te komen doordat ik in januari ben geboren en dus ouder was dan mijn klasgenoten.”

Na de afwijzing ging Verhulst figureren bij een theatergezelschap. “Dagelijks zat ik tussen de grote acteurs van Vlaanderen. Zelden zoveel gezeur gehoord, op de rolverdeling, op de regisseur, op alles. Het bleek niets voor mij te zijn.

Nog geen 20 was hij toen hij solliciteerde bij de BRT (nu: VRT), als omroeper, en werd aangenomen. Het vervolg is gekend.

Al bij al is het een goede zaak dat Gert niet werd aanvaard aan de toneelschool.

Ondertussen hebben Gert en James 200 afleveringen gemaakt. De succesformule bestaat uit enkele belangrijke ingrediënten.
In de eerste plaats zijn de heren echte professionals. Ik mocht – tot spijt van Baudouin Van Spilbeec van VTM – een bezoekje brengen aan het duo op de Evanna. Het viel me op dat ze luisterden naar mijn opmerkingen. Dat is niet overal zo.

Er zit natuurlijk een volledig team achter het programma. Ook daar is het vakmanschap/vakvrouwschap troef.

Het tempo van het programma zit ook goed, er is de afwisseling van onderwerpen en Gert en James nemen zichzelf niet te ernstig. In andere programma’s is dat wel eens anders. Beide heren zijn ook uitstekend op elkaar ingespeeld. Tot slot nog dit: Verhulst is een goede interviewer, zelfs een betere dan hij zich kan voorstellen.


 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More