“De toerist is gevaarlijk, wie komt om te werken niet”

Nederlandse burgemeester wil geen Belgen meer in Nederland.

Frank Petter (63), de burgemeester van het Nederlandse Bergen op Zoom, hanteert de natte vinger-analyse en ziet liever geen Belgen meer op zijn grondgebied. ‘Er is corona in België, dus Belgen zijn gevaarlijk. De grens beschermt ons, dus doe ze dicht.’ Daar komt zijn redenering zo ongeveer op neer.

Eigen volk eerst dus, maar als we straks met z’n allen weer gezond zijn, zijn onze euro’s weer welkom. “Op dit moment beschikken we niet over de mogelijkheid om Belgen aan de grens terug te sturen”, zegt burgemeester Petter in het regionale BN DeStem. “Ik pleit ervoor om dat wel mogelijk te maken.”

Maar hij prakkiseert zelfs nog verder. Wanneer Belgen voor hun werk naar Nederland gaan, zijn ze geen probleem, maar als ze voor het plezier de grens over trekken, wel. Misschien dat hij het coronavirus net iets te veel verstandelijke kwaliteiten toedicht. Over de kwaliteiten van burgemeester Petter, wensen wij evenwel geen uitspraak te doen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More