De schrijvers van het laatste seizoen van Game of Thrones – David Benioff en D.B. Weiss – zijn kop van jut.

Bedenker George R.R. Martin gaf hen wat losse kribbels hoe de populaire serie tot een goed einde te brengen. Helaas zijn ze daar volgens vele Game of Thrones-fans niet in geslaagd. Het hele seizoen voelt aan alsof ze er zo snel mogelijk komaf mee willen maken, wat leidt tot dwaze beslissingen van personages, niet passend bij hun karakter.

Zo maakt de intelligente Tyrion opeens de ene verkeerde beslissing na de andere, is Jon Snow  herleid tot niets meer dan een figurant  en de machtige Cersei die altijd een troef achter de hand heeft gaat jankend en roemloos ten onder.  Geen wonder dat de petitie om het hele seizoen opnieuw op te nemen al meer dan 800.000 handtekeningen heeft.

Waar we echt medelijden mee hebben, zijn de vele moeders die hun dochter vernoemd hebben naar de Moeder der Draken: Daenerys Targaryen.  Eens werd ze beschouwd als een moedige krijgster met een groot gevoel voor rechtvaardigheid die met gemak de harten won van het onderdrukte volk in Westeros. 

Daar beslisten schrijvers Benioff en Weiss eventjes anders over. Ze transformeerden dit personage in een hondsdolle koningin die er geen problemen mee heeft om honderden vrouwen en kinderen levend te verbranden, met de complimenten van haar draakje Drogo. ‘Het zat er al even aan te komen,’ aldus vele kijkers, ‘de voortekenen waren er’. De echte fans beweren dan weer dat ze deze overgang naar psychopathisch moordwijf te snel maakte en haar motieven te zwak waren, namelijk het aanhoren van een deel luidende klokken.

Ach ja, we zullen er niet van wakker liggen. Wij genieten intussen doodleuk van de vele memes en parodieën die dit seizoen ons schenkt. 

Zo lijkt het barbecue-partijtje van Khaleesi opeens een stuk brutaler – als dat nog mogelijk is – wanneer ze rondvliegt op de tonen van For Whom the Bell Tolls van Metallica. 

De ideale soundtrack. Wij vragen ons al af welke massahysterie de laatste aflevering gaat geven.

https://www.youtube.com/watch?v=QCHlCiB98N4

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."