Een BV met een mening, oei-oei, dat komt niet goed!

An Lemmens presenteert Boer zoekt Vrouw maar verschijnt ook in een video van Animal Rights, waarin ze vermeende misstanden in een slachthuis in Torhout aanklaagt. Daarin stelt ze dat dieren slachten nooit diervriendelijk kan gebeuren. “Iemand het leven ontnemen, die niet wil sterven, kan nooit vriendelijk gebeuren.” Volgens haar PR-manager, Stijn Peeters, kan Lemmens perfect de rollen uit elkaar houden. Bovendien komt ze in het programma niet bij de veeboeren.Dat is wat ze noemen ‘ergens een draai geven’.

Er is niet mis met een mening, maar wel als je die mening parkeert om centjes te graaien. Ann Lemmens heeft een hart voor dieren, mooi zo, maar is het dan wel een goed idee om ‘boer zoekt vrouw ‘ te presenteren. Het Algemeen Boerensyndicaat is niet te spreken over een filmpje waarin Ann Lemmens spreekt in naam van Animal Rights. “An Lemmens haalt uit naar ‘wandaden’ in het slachthuis van Torhout en zegt dat de industrie ons iets wijsmaakt”, aldus het boerensyndicaat. De organisatie ziet dat als een smet op de sector, van iemand die met ‘Boer zoekt vrouw’ de stiel aaibaar probeert te maken.

De beelden van het slachthuis zijn inderdaad schokkend en Lemmens heeft meer dan een punt. Jammer dat ze centjes op het eind van de rit dan toch belangrijker vindt dan de kippetjes en daardoor haar eigen mening ongeloofwaardig maakt.

Met je BV-status een mening verkopen, is nooit een goed idee. Niet voor de menig maar ook niet voor het imago van de BV’s. Schoenmaker blijf bij je leest, presenteer een zwijg.

Los daarvan hopen wij dat er een strengere controle komt op slachthuizen, want wat er op de beelden te zien is, kan echt niet.