Het concept van Just Tattoo of Us is vrij simpel.

In dit programma geven twee vrienden of geliefden elkaar de mooiste, lelijkste of grappigste tattoo’s zonder dat ze vooraf een idee hebben wat er in hemelsnaam voor eeuwig zal getatoeëerd worden op hun lichaam.  Het Britse programma kent nu ook een Benelux-versie met Jaimie Vaes (verloofde van rapper Lil Kleine) en  Koen Kardashian als presentators van dienst.  

Meestal schrijven deelnemers zich in omdat ze een appeltje met elkaar te schillen, en in de eerste aflevering blijkt dat meteen een hele appelboom te zijn. Boezemvriendinnen Emidiana en Suzanne gingen de uitdaging aan, maar hadden vooraf enkele afspraken. Een tattoo die gaat over exen of “het mannelijke geslachtsdeel op je voorhoofd” zou volgens hen de grens overschrijden.

Dit gezegd zijnde ging de tatoeëerder van het programma aan de slag. Na zo’n vijf uur tatoeëren stond het plaatje erop en was het tijd om de spiegel erbij te pakken. “Ik heb misschien een te heftig ontwerp voor Emidiana gekozen”, beseft Suzanne. “En het gevoel van spijt, bekruipt mij nu toch wel een beetje.” 

Emidiana kreeg dan ook niets minder dan – hou je vast – een geaderd mannelijk lid met vlindervleugels in haar nek getatoeëerd. 

Net toen je dacht dat het niet erger kon, kwam het koppel Jordy en Jaimie opdraven. Jaimie liet op het dijbeen van zijn geliefde een wc-pot zetten met in krullerige letters het bijschrift ‘Zeikerd’. 

En dit was nog maar de eerste aflevering. Om het op zijn Hollands te zeggen: ‘Ben je nou helemaal van de pot gerukt ?’

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."