De vakantie is voorbij, op Zaventem gaan ze testen

Brussels Airport opent begin september een testcentrum.

Het is vergelijkbaar met het bestellen van een brandblusser twee maanden nadat het gebrand heeft. “De volksgezondheid is voor Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis een topprioriteit”, zegt Arnaud Feist, CEO van The Brussels Airport Company. We kunnen hem niet goed volgen in deze redenering. Ook vandaag kan je met een flinke portie virus in je lijf en een hoge koorts in- en uitchecken en op je dooie gemak de rest van de luchthaven aansteken. Bij aankomst passeer je wel een thermische camera die je temperatuur meet.

Heb je koorts, dan gebeurt er het volgende, we citeren van de Wepagina van Brussels Airport: Wanneer er bij aankomst een verhoogde temperatuur wordt vastgesteld, krijg je een flyer met informatie over de geldende richtlijnen van de overheidsdienst Volksgezondheid en het advies om zo snel mogelijk de luchthaven te verlaten en een dokter te raadplegen. We raden je aan alert te blijven voor de regels die de Belgische regering oplegt. Gebruik je gezond verstand en zorg op die manier voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen.

Nog voor de start van de grote vakantie en de uittocht van toeristen naar buitenlandse haarden, vroeg iedereen zich af hoe dat in zijn werk zou gaan. Hier en daar werd er wel eens luidop de vraag gesteld of we iedereen zomaar terug het land in konden laten komen. Bij het begin van de crisis brachten skiërs op dit manier het virus naar Vlaanderen en dat had littekens nagelaten op ons systeem van controleren.

Blijkbaar was er op de luchthaven ook iemand die zich die vraag stelde, want enkele maanden later kwam er zowaar een antwoord. “ We hebben beslist om een stap verder te gaan en Covid-19-tests mogelijk te maken op de luchthaven zelf in een nieuw mobiel lab. Zo kan wie terugkeert uit een rode zone zich meteen na aankomst op Brussels Airport laten testen. Ook vertrekkende passagiers kunnen zich er laten testen. Bij een sneltest zijn de resultaten al binnen 3 uur tijd beschikbaar.” Bij een standaardtest is dat na gemiddeld 9 uur”, aldus CEO Feist.

Eén probleempje, het zal voor begin september zijn. Is de grote vakantie dan niet voorbij?

De voorbije weken kwamen al duizenden Belgen terug uit rode zones met een verhoogd coronarisico.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More