De Waalse pijl, eerste wielerklassieker, nu het nog kan

Wordt het Pogacar, of Pogacar?

De opener van de Ardennenklassiekers eind september, het is eens wat anders. De Waalse wielerklassieker moet het dit jaar doen zonder ex-(veel)winnaar Alejandro Valverde en Julian Alaphilippe. De Muur van Hoei, doet wel mee en is coronaproof. Bij de derde beklimming is het om de knikkers te doen.

De Muur van Hoei is 1,3 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage 9,2 procent. De piekpercentages in de bochten bedragen 24 procent. De finish wordt verwacht rond 17u. Zet Pogacar straks de eerste Ardennenklassieker achter zijn naam?

Pogacar liet begin juli al weten dat hij voor het eerst wil deelnemen aan de profversie van de Ronde van Vlaanderen, maar dat was nog voor zijn (aanstaande) Tourzege. “Na de Tour ga ik naar Italië voor het WK, om vervolgens naar de Ardennen te trekken voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik wil het seizoen afsluiten in de Ronde van Vlaanderen”, zo laat hij nu weten.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More