“Een kwestie van nationale veiligheid.”

Er wordt druk gespeculeerd over de gezondheidstoestand van Trump. Het ene scanrio na het andere ontvouwt zich: wat als hij overlijdt, wat als hij straks te ziek is om nog beslissingen te nemen, wat als hij het haalt en hij de verkiezingen onrechtvaardig noemt, wat met al die Amerikanen die nu al gestemd hebben per post?

Ondertussen stuurt Trump een Twittervideo waarin hij meldt dat hij zich nu veel beter voelt.


Volgens de stafchef is intussen in het militair ziekenhuis “een ongelofelijke verbetering ingetreden” bij Trump. Meadows zegt daarom nu weer optimistisch te zijn geworden. Hij liet wel opnieuw optekenen dat “de komende 48 uur of zo” nog riskant blijven voor de gezondheid van de Amerikaanse president.

Al die berichten zijn wel met een korrel zout te nemen. “Hij is een man van 74 met overgewicht. En hij is staatshoofd. Zo iemand wil je wel in de gaten houden”, zegt correspondent Anne van Driel in de Morgen. “We weten niet goed wat zijn situatie is. Volgens artsen gaat het goed, heeft hij zijn eigen werkkamer in het Walter Reed en zit hij er bovenop. Maar dat moet je met een korrel zout nemen. Ik denk dat geen enkel land precies zegt wat er met zijn staatshoofd aan de hand is.”

Scenaristen schrijven wellicht nu al aan een Hollywood-versie.