Volgens De Morgen beschouwt Bart De Wever (N-VA) de legalisering van drugs als een mogelijke optie. Op Twitter laat De Wever dan weer weten dat dit niet klopt.

In het boek Nederland, Drugsland onderzoeken de De Volkskrant-journalist Jan Tromp en hoogleraar Pieter Tops de schaduwzijde van het criminele circuit, en hoe de drugsnetwerken de wind uit de zeilen gehaald kan worden. Volgens De Volkskrant en De Morgen zou de N-VA-voorzitter in het boek beweren dat hij de illusie verloren heeft de oorlog tegen drugs te kunnen winnen.

Opmerkelijk is dat hij ook de piste van legalisering mogelijk acht. In De Volkskrant en De Morgen lezen we volgende uitspraak. “Het is een optie die men onder ogen moet durven zien. De strijd tegen alcohol en nicotine is ook opgegeven. De producten zijn gelegaliseerd. Ik vind het idee dat we zoiets met andere roesmiddelen nog een keer zouden doen afschuwelijk. Maar het is natuurlijk wel een oplossing. Dat kan ik niet ontkennen.”

Hoe de vork precies in de steel zit, is niet duidelijk. Zeker is dat drugs te vinden zijn in alle lagen van de maatschappij, ook in de Wetstraat.