Mijn oog viel op een cover van P-magazine uit 2003 met de bevallige Julie Taton. En dan uiteraard de vraag: hoe zou het nog gaan met Julie?

Die P-magazine uit 2003, waarin te zien is hoe Julie haar allermooiste beentje voorzet voor een badpakkenspecial-shoot, vind je HIER.

Maar over naar de zakelijke kant van Julie nu. Toeval wil dat ik in de buurt van Waterloo woon en dus weet dat Julie daar een paar jaar geleden een zaak geopend heeft. Maar laat ons eerst even naar het begin gaan.

[wcm_nonmember]

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

[/wcm_nonmember]

[wcm_restrict]

Julie Taton wordt in Namen op 6 februari 1984 geboren.

Eind 2002 doet ze mee aan de Miss België verkiezing. De dan 18-jarige studente public relations en deeltijds marktkraamster Julie uit Jambes (Namen) wordt tot Miss België 2003 verkozen.

Een ‘wild card’ van haar medefinalisten en organisatrice Cécile Müller zorgde ervoor dat ze bij de laatste vijf kandidaten voor het felbegeerde kroontje was.

Het is sinds Sandrine Corman in 1997 geleden dat een Waals meisje Miss België werd. De nieuwe Miss spreekt wel niet goed Nederlands, maar daar werkt ze aan.

Julie Taton groeide op in Jambes, vlakbij Namen waar ze dan nog steeds met haar ouders en zusje Deborah woont. Haar mama is kapster, haar papa chauffeur van politicus Joëlle Milquet (cdH).

De bescheiden man staat volgens een mediabericht tijdens het congres van de cdH zelf heel even in de schijnwerpers als Milquet hem in aanwezigheid van alle partijleden een bos bloemen overhandigde voor de overwinning van Julie.

Julie heeft dan al anderhalf jaar een relatie met Fabrice, een elektricien. “Ai, ai, ai”, antwoordt ze lachend op de vraag van Het Belang van Limburg of ze weet dat nagenoeg alle Missen de voorbije jaren hun vriendje kwijt raakten binnen de vijf maanden na hun verkiezing. “Momenteel heb ik een goed gevoel over onze relatie, maar ik besef dat dit een ongewoon jaar wordt. We zien wel.”

Julie staat op de markt met haar kledingkraam. Ze hoopt snel weer van de partij te zijn. “Het is niet omdat ik nu Miss België ben, dat ik me daar te goed voor voel.” Allicht zal haar aanwezigheid op de markt de volgende weken de nodige aandacht trekken. “Goed voor de verkoop,” aldus een nuchtere Julie Taton in de krant.

De verkiezing is een mooie springplank voor het meisje van zeer bescheiden Waalse afkomst. Ze presenteert op RTL zelfs het programma L’amour est dans le pré (de Waalse versie van Boer zkt Vrouw).

Tot 2010 heeft ze een amoureuze relatie met Jean-Michel Zecca, radio- en tv-presentator bij RTL. In 2015 is de gelukkige uiteindelijk edelman Harold van der Straten Ponthoz. Ze trouwen en wonen vervolgens in Sint-Genesius-Rode. Harold is familie van Ignace van der Straten Ponthoz (1814-1899), generaal-majoor en vleugeladjudant van de koning.

In 2017 lanceert Julie schoonheidssalon Hyvin in Waterloo. In de laatste 2 boekjaren werden telkens stevige verliezen gemaakt.  Het eigen vermogen van de firma is eind 2019 ook zwaar negatief door de verliezen uit het verleden. De coronacrisis zal de financiële toestand niet verbeteren.

[/wcm_restrict]