Wie het laatste lacht, lacht het best.

En dat er wat wordt afgelachen in Joker door Joaquin Phoenix kan iedereen beamen die de film heeft gezien. Kijkende naar de recente box office-resultaten zijn dat precies een heleboel fans en niet-fans van de Batman-franchise. De blockbuster  van Warner Bros. & DC is ook vanaf heden de meest succesvolle R-rated film ooit en wist wereldwijd maar liefst al 849 miljoen dollar op te brengen.

En het plafond is hiermee voor de geschminkte seriemoordenaar nog bijlange niet bereikt, want de film van regisseur Todd Philips staat nog steeds in menig land waaronder de V.S. op een stevige nummer 1-positie en dat voor een maand lang al.

The Joker heeft ook andere R-rated films het nakijken gegeven: Deadpool (800 miljoen dollar), Deadpool 2 (786 miljoen dollar), The Matrix Reloaded (742 miljoen dollar), IT (700 miljoen dollar) en Logan (615 miljoen dollar).

In Hollywood is het de gewoonte dat wanneer blockbusters opmerkelijke records verbreken, de regisseurs of sterren van de vorige recordhouder de nodige felicitaties overmaken. Zo bracht Avatar-regisseur James Cameron onlangs nog hulde aan Avengers : Endgame als ultieme box-office kampioen door een foto te posten van Iron Man, omgeven door de bosgeesten van Pandora.

Deadpool-ster Ryan Reynolds heeft zo zijn eigen stijl en taalgebruik om Joaquin Phoenix  & co in de bloemetjes te zetten.

Laten we hopen dat het succes van de Joker de deuren heeft geopend voor een reeks minder ‘brave’ comic-verhalen die de moeite waard zijn om verfilmd te worden.

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."