God, wat missen we toch die fantastische avonturenfilms van Steven Spielberg en George Lucas.

De drie Indiana Jones-films waren perfect in elk opzicht. We vernoemen bewust het CGI-misbaksel The Crystal Skull niet, omdat we geen fan zijn van een liaanzwierende Shia Lebeouf, een zwak plot en een gepensioneerde maar blijkbaar onkwetsbare Harrison Ford die slechts nood heeft aan een frigo om een atoomexplosie te overleven.

Neen, geef ons maar de heilige trilogie: Raiders of the Lost Ark, The Temple of Doom en The Last Crusade. Stuk voor stuk klassiekers. Enerverende, wervelende actiefilms met maar één doel voor ogen: het vinden van een onvindbare schat en de kijker tot dan op het puntje van zijn stoel houden. Zonder dat het verhaal doorspekt is met verborgen politieke boodschappen, zoals Hollywood ze tegenwoordig weet uit braken.  

Als de uitdrukking ‘achtbaanrit’ op een filmreeks van toepassing is, dan is het hier zeker het geval. Laten we hopen dat het vijfde deel lessen heeft getrokken uit de fouten van The Crystal Skull en weer pure fun wordt als vanouds.

Maar door de corona crisis is de release uitgesteld tot eind juli 2022. Tegen dan blaast Ford maar liefst 80 kaarsjes uit. Over Indiana Jones 5 wordt al jaren nagedacht. Maar dit jaar lag er eindelijk een goed script klaar en Ford heeft ingestemd met de film. De regie zou voor de eerste keer niet door Steven Spielberg worden gedaan, maar door James Mangold (Logan, Ford v Ferrari).

Maar er moet ooit een tijd komen dat Ford de fedora en zweep doorspeelt aan een opvolger. Onderstaande deepfake-video van YouTuber Shamook toont aan waarom acteur Chris Pratt de ideale acteur zou zijn om in zijn legendarische voetsporen te treden.

Deepfake-filmpjes zijn alleen maar geslaagd als er oog is voor detail, en onderstaande video is zo gedetailleerd als het maar kan. 

Je zou haast denken dat je naar een echte Pratt aan het kijken bent, in plaats van zijn gezicht digitaal geknipt en geplakt op dat van Ford.

“If You Want To Be A Good Archeologist, You Gotta Get Out Of The Library!”

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."