Als dochter van Albert kan ze niet langer erven van de familie Boël.

Dat ze niet meer van de familie Boël erft, weet Delphine al langer. Als ze zich wilde laten erkennen door Albert II, moest ze zich formeel laten onterven van haar zogezegde vader Jacques Boël. Het vermogen van de familie Boël wordt geschat op 1,6 miljard euro, de koninklijke familie – en Albert in het bijzonder –  is volgens het paleis zelf, goed voor slechts 12,5 miljoen euro. Al spreken anderen over 300 tot 600 miljoen euro. Maar dat is één van de koninklijke schandaaltjes waar niet over gesproken mag worden. Uit een boek van Gui Polspoel en Paul Van Den Driessche leren we dat brave Boudewijn zijn geld in de VS parkeerde. Dat was in 1982,  Boudewijn wist van devaluatie van de Belgische frank en kon de ontwaarding van zijn centjes vermijden door er net voor de devaluatie mee naar de VS te vluchten. Hoeveel daarvan uiteindelijk bij Albert II is terecht gekomen, is niet bekend.

Delphine heeft dus recht op een achtste van de 12,5 miljoen euro die Albert maar rijk zou zijn. 1,5 miljoen euro dus. Maar ook dat is niet zeker.

Volgens De Tijd hebben Albert en Paola hun huwelijkscontract herzien. De kans is groot dat het koppel daarmee Delphine een loer wil draaien. In geval van overlijden van Albert zou wel eens zoveel mogelijk naar Paola kunnen gaan. Als die eenmaal sterft, dan gaat het naar Filip, Astrid en Laurent.

Hoe dan ook, het feit dat Delphine zich liet onterven als een Boël, toont duidelijk dat het voor haar alleen maar om het principe te doen was.